Amonaren lorea - Relloso Campo, Lourdes; Rubio González, Marcos; Gorrotxategi Martinez, Javier (Amurrio : Thinking of Poems, 2017)
Neskatila batek bere lorea zaintzearen garrantzia ulertuko du, jolasa, irudimena eta irribarreari esker. Bere amona izango da zirraraz eta ikasketaz beteriko bidai honetan gidatuko duena. Ipuin honekin irakatsitako erantzukizunaren atzean guztiok barnean daukagun lorea zimeltzen duten itzalak aurki ditzakegula ikasiko dugu. Eta hau ere dibertsioan, sormenean eta partekatzean dagoela
Amonaren lorea proiektua Luchamos por la Vida mugimenduarekin batera egin da. Minbiziaren aurkako borrokan elkartasuna eta sentsibilizazioa da batzen gaituena, baita honen prebentzioa eta tratamendua ere, bizimodu osasuntsu batean oinarriturik.
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Amona-biloben arteko harremana; Loreak; Erantzukizuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak