Amonaren lorea / Lourdes Relloso Campo ; Marcos Rubio González, [ilustrazioa] ; [Javier Gorrotxategi Martinez itzultzailea] - Relloso Campo, Lourdes (Ikastea sentitzea da (Thinking of poems), 2017)
Neskatila batek bere lorea zaintzearen garrantzia ulertuko du, jolasa, irudimena eta irribarreari esker. Bere amona izango da zirraraz eta ikasketaz beteriko bidai honetan gidatuko duena. Ipuin honekin irakatsitako erantzukizunaren atzean guztiok barnean daukagun lorea zimeltzen duten itzalak aurki ditzakegula ikasiko dugu. Eta hau ere dibertsioan, sormenean eta partekatzean dagoela