Krisialdia eta gazteen emantzipazioa Europa : azterketa bat ongizate-estatuaren ereduetatik - Bosch i Meda, Jordi; Euskadi (Autonomia Erkidegoa) . Eusko Jaurlaritza . Enplegu eta Gizarte Poliketako Saila; Itzultzaile Zerbitzu Ofiziala (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2015)
Ongizatearen Estatuaren ereduen ikuspuntutik egin den azterketa bat da, zeinean azaltzen den zer inpaktu izan duen krisialdiak Europako gazteen emantzipazio-prozesuetan. Azterketa horretan, aztertzen da zer harreman dagoen Europako herrialdeetan enplegu- eta etxebizitza-politiken eta gazteen bizileku-autonomiaren artean. Europako errealitate ezberdinen erkaketarako, bost taldetan banatu dira hura osatzen duten herrialdeak, aintzat hartuta haien ongizate estatuen eredu ezberdinak.
Badu, gainera, bere atari eta or. propioekin, testu bera behekoz gain gaztelaniaz.
Keywords: Gazteak -- -Etxebizitza -- -Europako Erkidegoetako herrialdeak; Gazteak -- -Enplegua -- -Europako Erkidegoetako herrialdeak; Zuzenbide Zibila; Baliabide digitalak; Monografiak