Krisialdia eta gazteen emantzipazioa Europa : azterketa bat ongizate-estatuaren ereduetatik / [egilea, Jordi Bosch Meda ; itzulpena, IZO (Itzultzaile Zerbitzu Ofiziala)] - Bosch i Meda, Jordi (Gazteak (Hezkuntza, Hizkuntza Politika eta Kultura Saila), 2015)
Ongizatearen Estatuaren ereduen ikuspuntutik egin den azterketa bat da, zeinean azaltzen den zer inpaktu izan duen krisialdiak Europako gazteen emantzipazio-prozesuetan. Azterketa horretan, aztertzen da zer harreman dagoen Europako herrialdeetan enplegu- eta etxebizitza-politiken eta gazteen bizileku-autonomiaren artean. Europako errealitate ezberdinen erkaketarako, bost taldetan banatu dira hura osatzen duten herrialdeak, aintzat hartuta haien ongizate estatuen eredu ezberdinak.