Bizitza bi aurrez aurre : Arantzazu, Kuba, Bilbo, New York = Dos vidas cruzadas : Aranzazu, Cuba, Bilbao, New York - Zulaika Aizpurua, Juan Mari; Monge, Julia; Intxorta 1937 Kultur Elkartea (Oñati : Intxorta 1937 Kultur Elkartea, 2016)
Juan Mari Zulaikak idatzitako Bizitza bi aurrez aurre liburuak teologo frantziskotarren bizipenak ditu ardatz. Zulaika bera da lehena eta Miguel Angel Loredo kubatarra bigarrena. Arantzazun ezagutu zuten elkar, adiskide min egin ziren bertan eta urte batzuk geroago, biak kartzelaratuak izan ziren. Francok sartu zuen Zulaika Zamorako kartzelan eta Loredo, berriz, Castroren gobernuak espetxeratu zuen. Bi erregimen antagonisten erruz, biak kartzelan. Giza Eskubideen aldarrikapenak elkartu zituen biak ordea eta horren lekuko da lan hau.
Badu, gainera, bere atari eta or. propioekin, testu bera behekoz gain gaztelaniaz.
Keywords: Loredo, Miguel Ángel -- (1938-2011); Zulaika Aizpurua, Juan Mari; Preso politikoak -- -Kuba; Preso politikoak -- -Espainia; Erreferentzia-materialak; Biografiak