Heriotzaren trataera Haur Hezkuntzan : 4 eta 5 urteko geletarako proposamen didaktikoa - Martínez Suárez, Naroa; Arnal Gil, Txabi ([S.l.] : ADDI (Euskal Herriko Unibertsitatea), 2015)
Hurrengo orrialdeetan garatuko den Gradu Bukaerako Lanean gaur egungo curriculumean tabua den heriotzaren gaia gainditzeko lehenengo urrats bat eman nahi da. Horretarako, Haur Hezkuntzako ziklotik heriotza naturaltasunez txertatzeko proposamen didaktikoa luzatzen da. Heriotza gaur egun geure gizartean isilpeko eta umeei ezkutatzen zaien gaia izanik, hezkuntzako profesionalok hutsune handia daukagu heriotza gure gelara iristen denean. Lan honek, ikasgeletan heriotza eman aurretik, bizitza-zikloaren etapa gisa eta familia guztietan presente dagoen edo egongo den gaia den legez landu nahi du. Aipatu bezala, hasierako pausu bat baino ez du izan nahi, euskaraz dagoen material urritasunari erantzunez. Material hori sortzeko, bilaketa teoriko sakona eta baita umeekin harremanetan dauden helduei galdetegiak ere egin dira. Horretatik abiatuta bizitza-zikloa eta familia ereduen atal osagarri gisa lantzen duen 10 jarduerako proposamen didaktikoa plazaratzen da. Amaitzeko, proposamenaren proba-pilotuaren ondorioak eta hobekuntza proposamena ere eskaintzen dira. Baita jarduera aurrera eramateko beharrezkoa diren material guztiak ere.
Keywords: Dolua; Heriotza; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak