Maite nuen - Gavalda, Anna; Paya, Xabier (Irun : Alberdania, 2009)
Pierrek, 65 urteko gizon aberatsak, Chloé erraina eta bi ilobak etxera gonbidatu ditu. Pierren semeak Chloé abandonatu eta amorante batekin alde egin du; ama indarge sentitzen da umeen kargu egiteko eta edozein laguntza estimatuko du. Aitaginarrebak gizon harroputza dirudi, zakar samarra etxeko gonbidatuekin, baina denborak aurrera egin ahala, errainarekin duen harreman bereziari esker, gizonak konfiantza hartuko du eta sekretu handi bat kontatuko dio: bera ere maitemindu egin zen ezkonduta zegoen garaian, baina tentazioari eutsi, abenturari uko egin eta familiarekin segitu zuen, semeak ez bezala. Egoera beraren aurrean gizon bik hartutako bi bide guztiz ezberdin aurrez aurre azalduko dira
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza izan du
Ke l´aimais
Keywords: Helduentzako Literatura