Haurren garapenaren jarraipenerako protokoloa : arreta goiztiarra hezkuntza baitan = Protocolo de Seguimiento del Desarrollo Infantil: El Entorno Educativo de la Atención Temprana (Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2016)
Oraingo bigarren fase honetan, egoera hauek jorratuko ditugu: irakasle tutoreek behaketa egin ostean, ikasleen bilakaera artatzeko edo horren gainean kezkatzeko arrazoiak ikusten diren egoerak. Hezkuntza Premia Berezietako (HPB) aholkularitzen esperientziak aukera ematen digu screening tresna estandarizatuak eskaintzeko, irakasle aholkulariek bigarren fase honetan erabil ditzaten, HPBko aholkularitzekin elkarlanean. Bigarren fase honen emaitza gisa, esku-hartzeetan, bideratzean eta balorazio psikopedagogikoan oinarritutako erabakiak hartuko dira.