Ipar Euskal Herria iruditan = Le Pays Basque Nord en images = El País Vasco Norte en imágenes / testuak, Iñaki Lekuona ; dokumentazio grafikoa, Juantxo Egaña ; [itzulpenak, Iñaki Lekuona] - Lekuona, Iñaki (: Mediabask : Astero, 2016)
Ipar Euskal Herriko XX. mendeko historia, argazkietan barrena aparteko bidaia eginez: aldaketa sozialak, paisaia, pertsonaiak, gerrak, nazien okupazioa eta erresistentzia, bizitzeko erak, politika, ekonomia, kultura, usadioak, modernitatea... irudien eta horien testuinguru historikoaren bidez.