Pentsamendu heterozuzena / Monique Wittig ; editoreak, Jule Goikoetxea, Danele Sarriugarte Mochales ; itzulpena, Maialen Berasategi Catalán ... [et al.] - Wittig, Monique (Lisipe (Susa), 2017)
Wittigek zehatz-mehatz gure ez den baina gure ere baden beste nonbait bati eta beste noizbait bati esango lieke orain eta hemen. Eta hala ere, zelako indarrez astintzen dugun burua, baietz eta baietz, hari irakurtzen dizkiogunean, argi, zurian beltz, izan bagarenez geroztik gorputza ziztatu diguten izendapenei buruzkoak. Hemen eta orain baita pentsamendu heterozuzena; hemen eta orain, heteroaraua.