Korrespondentziak = Briefwechsel = Correspondencias / Laura Mintegi & Birgit Vanderbeke ; atarikoa, Amos Oz ; [itzulpenak, Petra Elser, Maialen Berasategi, Koldo Biguri, Koro Navarro eta Maramara Taldea] - Mintegi, Laura (DSS2016, 2016)
Hona zein den tragedia shakespearetar eta komedia txe-khovtar baten arteko alde nagusia: Shakespeareren tragedia baten amaieran agertokia gorpuz betea dagoela, pertsonaia hilez, eta beharbada justizia nagusitu da, beharbada. Txekhoven antzezlan baten bukaeran, jende guztia desilusionatua dago, guztiz joa, atsekabetua, adoregabetua; baina bizirik. Eta nik bizitza osoan sinetsi izan dut borroka egin behar genukeela, ez gatazka baten amaiera zoriontsu bat izateko -gatazken amaiera zoriontsuetan ez dut nik sinesten-, soluzio txekhovtar bat izateko baizik.