Korrespondentziak = Korrespondime = Correspondencias / Bernardo Atxaga & Bashkim Shehu ; atarikoa Amos Oz ; [itzulpenak, Edlira Hoxholli, María Roces, Maramara taldea eta Koro Navarro] - Atxaga, Bernardo (DSS2016, 2016)
Hona zein den tragedia shakespearetar eta komedia txe-khovtar baten arteko alde nagusia: Shakespeareren tragedia baten amaieran agertokia gorpuz betea dagoela, pertsonaia hilez, eta beharbada justizia nagusitu da, beharbada. Txekhoven antzezlan baten bukaeran, jende guztia desilusionatua dago, guztiz joa, atsekabetua, adoregabetua; baina bizirik. Eta nik bizitza osoan sinetsi izan dut borroka egin behar genukeela, ez gatazka baten amaiera zoriontsu bat izateko -gatazken amaiera zoriontsuetan ez dut nik sinesten-, soluzio txekhovtar bat izateko baizik.