Xora : Jinkoak sortü dütüt... eta desegin! - Recalt, Dominika; Cachenaut, Peio; Goyhenexpe, Jef (Baigorri : ZTK Diskak, 2013)
Idazteko grina duen X izeneko gizon gazte anonimo batek, mendian, ermita baten gisara bizi den bere osaba idazlearekin harremanetan sartzea erabakitzen du. Bere aholdulariak ia denari uko egin beharko diola ulertarazten dionean, beltzez jantzia den pertsonaia misteriotsu bat Xren gibeletik ibiltzen hasten da eta inguruko gertakari ilunetan eragina baduela irudi luke. Presentzia horri aurre egiteko, gizon gazteak bere kontzientzia zabaltzen eta errealitatearen geruza urratzen ikasi beharko du.
Beleukok, Aldudarrak Bideok eta Hebentik-ek aurkeztutako filma ; zuzendari laguntzailea, Joana Asurmendi ; argazki exekutiboa, Aulne Carite
Jef Goyhenexpe, Dominika Recalt
Ez da egokia 12 urtetik beherakoentzat
Hizkuntza: euskara, zuberera ; azpi-tituluak: euskara, frantsesa, gaztelania, ingelesa
Keywords: Filmak