Xora : Jinkoak sortü dütüt... eta desegin! / Peio Cachenaut-en filma bat - Recalt, Dominika; Cachenaut, Peio; Goyhenexpe, Jef (: ZTK Diskak, 2013)
Idazteko grina duen X izeneko gizon gazte anonimo batek, mendian, ermita baten gisara bizi den bere osaba idazlearekin harremanetan sartzea erabakitzen du. Bere aholdulariak ia denari uko egin beharko diola ulertarazten dionean, beltzez jantzia den pertsonaia misteriotsu bat Xren gibeletik ibiltzen hasten da eta inguruko gertakari ilunetan eragina baduela irudi luke. Presentzia horri aurre egiteko, gizon gazteak bere kontzientzia zabaltzen eta errealitatearen geruza urratzen ikasi beharko du.