Elurpean - Pedro, Jokin de (Donostia : Elkar, 2016)
Neguaren atarian Aranbeltza goi-mendietako herrixkara dator Gorospe inspektorea, oporraldi atsegina eta lasaia igarotzeko asmotan. Elur-gosea du, neguko elurteen babes isilean aurkitu nahi du bakea. Baina amesten duen elur horrek berak buruhausteak besterik ez dizkio ekarriko laster. Ekintza lazgarri bezain korapilatsuek zeharo aztoratuko dute Aranbeltzako bakea, atsedenaldi bila etorri den inspektorea bere gogoaren aurka ezinbestean lanean jarraraziko dutenak.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Intriga -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Erailketak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura