Errepideak. II. liburukia , Trazatua - Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua; Pérez Acebo, Heriberto (Bilbo : Universidad del País Vasco, Servicio Editorial = Euskal Herriko Unibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua, 2017)
Errepideei buruzko bigarren liburuki honetan, errepide baten trazatu geometrikoa aztertzen da. Bide bat proiektatzea prozesu iteratiboa da, eta, ildo horretan, fase bakoitzean jarraitu beharreko urratsak deskribatzen dira. Elementuen erabilera eta dimentsioak azaltzen dira, trazatuari buruzko arauen eta giden ezarpenetara egokituz. Alde horretatik, xeheki aztertzen dira trazatuari buruz Espainian indarrean dauden arauak: 2016ko otsaileko Norma 3.1-IC Trazado araua eta 2012ko abenduko Guía de Nudos Viarios gida. Eskuliburu hau ikuspuntu didaktiko batetik prestatu da hasieratik: errepide baten diseinu geometrikoko elementuak aurkezten eta deskribatzen dira, eta, jarraian, indarreko arauek elementu horri buruz ezartzen dutena azaltze
Keywords: Errepideak -- -Diseinua eta eraikuntza; Monografiak