Gorbeia inguruko etno-ipuin eta esaundak II - Etxebarria Ayesta, Juan Manuel; Euskaltzaindia; Deustuko Unibertsitatea (Bilbo : Euskaltzaindia, 2016)
Egileak Gorbeia inguruko herritarren ahotik ehundaka ipuin eta esaunda jaso, aztertu, sailkatu eta argitara eman ditu. Hauen bertsio fonetikoa eta etimologikoa eskaintzen digu.
Keywords: Elezaharrak -- Euskal Herria; Herri literatura -- Euskal Herria -- Historia eta kritika; Euskal herri-ipuinak; Monografiak