Gorbeia inguruko etno-ipuin eta esaundak II / Juan Manuel Etxebarria Ayesta; [euskara batuan dauden atalen hizkuntza-orrazketa, Euskaltzaindiaren Hizkuntza Kalitatearen Behatokia (HIZBEA)] - Etxebarria Ayesta, Juan Manuel (Iker (Euskaltzaindia), 2016)
Egileak Gorbeia inguruko herritarren ahotik ehundaka ipuin eta esaunda jaso, aztertu, sailkatu eta argitara eman ditu. Hauen bertsio fonetikoa eta etimologikoa eskaintzen digu.