Landakanda : panderoaren erregea / Miel A. Elustondo - Elustondo, Miel Anjel (Soinuaren liburutegia (Euskal Herriko Trikitixa Elkartea), 2011)
Izena ezagutu arren, haren izanik ez nuen ezagutzen. Liburua eginez ezagutu dut, eta ez dut dudarik izan izenburuan "Panderoaren erregea" jartzeko. Lehendik ere titulu hori jasoa da Landakanda. 1998an, omenaldia egin ziotenean Azpeitian, "Panderoaren erregearen atsedena" idatzi zuen Felix Ibargutxi kazetariak egunkarian. Landakandarekin hizketan, berriz, jakin dut sasoi batean Azkoitian egin zen festibal batean ere halaxe jarri zutela afixan: "El rey del pandero". Ramoni ez zaio askorik gustatzen "errege" kontu hori, neu ere ez naiz erregezalea batere, baina, Landakanda artista hutsa dela adierazteko modua da. Bestela, "Panderoaren artista" ere ez legoke txarki. Errege, ez errege... artista da Ramon".