SOS Lusitania - Ordas, Patrice; Cothias, Patrick; Manini, Jack; Urkixo, Joanes ([Urnieta] : Harriet Ediciones, 2016)
1915ko maiatzaren lehena. Alfred Vanderbilt Turner komodoro entzutetsuaren agintepean dagoen RMS Lusitanian itsasoratzen da. Aberats estatubatuarra, bere ezkongaiaren suizidioak etsituta daukana, tren-makina elektriko baten prototipoarekin doa New Yorketik Liverpoolera. Ipar itsasoa eta Mantxako Kanala "gerra eremuak" deklaratu badira ere, Elbert Hubbard filosofoa eta honen emaztea bezalako bidaiari batzuk, Franck Tower espioiak edo Mickael Morisson marinelak, badituzte Alemaniaren oharrei muzin egin eta transatlantiko honetan itsasoratzeko arrazoiak
Handiustekoen gurutze-ontzia ; 18 minutu bizirik irauteko ; Itotakoen oroimenez
Keywords: Abenturak; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura