Jon eta Mirka - Muro, Gregorio; Redondo, Daniel; Almortza Muro, Arkaitz ([Urnieta] : Harriet Ediciones, 2016)
Isolaturik dagoen umezurtzen etxe batean sartu berri da Jon. Ez du familiarik, eta ez du inor ere. Izaera inkonformista du, eta horregatik talka egingo du tokiko harroputzekin eta eskolako zuzendariarekin. Gau batean, Mirkak gidatutako espazio-ontzi bat agertzen da. Neskatoa estralurtar gazte bat da, eta bere misioa da duela mende asko Lurretik gertu desagertu zen espedizio estralurtar bateko kideak aurkitzea. Jonek ez du umezurztegitik ihes egiteko aukera galtzen utziko, eta Mirka konbentzituko du bera ere misioko kide izateko. Horiek horrela, abentura berri batean murgilduko dira; besteak beste, ozeano Atlantikoan hondoratutako galeoi espainiar baten hondakinak esploratuko dituzte, Erdialdeko Amerikako oihaneko aztarnategi inka batean sartuko dira edota espazioko mugaldean barrena bidaiatuko dute.
Espedizio galdua . Bihotz izoztuak
10-12 urte (berdea)
Jon y Mirka
Keywords: Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura