Hegoak astinduz - Galandon, Laurent; Monin, Arno; Urkixo, Joanes ([Urnieta] : Harriet ediciones, 2017)
Frantzia, 1941. Simon, txoriekin zoratuta dagoen gazte umezurtza, landazabaleko herrixka batean bizi da, ekaitzetik oso urrun. Hala ere, aurreikusten ez dugun gaixotasun baten antzera, antisemitismoa bere eguneroko bizimoduan agertzen da eta judua dela gogorarazten dio. Giza txatxukeriak ihes egitera behartzen du eta, nora joanda ere, han Dama Zuria agertzen zaio: adur txarreko harraparia ote da hala, aldiz, gaueko aingeru begiralea? Bere herrixkatik abiatu eta, umezurztegi batetik igarota, ihesaldian mendietaraino iritsiko da Simon, han, familia berezi baten baitan, bakea berriro ezagutuko duelarik. Baina gangrena hedatuz doa barealdiak gero eta laburragoak bihurtuta, Simonen infernurako jaitsiera hasi baino ez da egin...
1. Dama zuria 2. Aztoreak
12 urtetik aurrera
Keywords: Antisemitismoa -- Komikiak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Gerra; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura