Plazaolako trenbidea : tren bat ia legendazkoa, Iruñearen eta Donostiaren arteko lokarri (1914-1953) - Iruñea. Udala; Martiarena Ruíz, Juan José; Iruñeko Udalaren Itzulpen Zerbitzua (Iruña : Iruñeko Udala, 2015)
1914ko urtarrilaren 19an inauguratu zen, solemnitate osoz, Plazaolako trena, Iruña eta Donostia lotuko zituena.Mende bat geroago, eta Juan José Martinena Ruiz historialariaren eskutik, Iruñeko Udalak merezitako omenaldia egin nahi die proiektu hura errealitate bihurtu zuten guztiei. Horretarako, liburu hau argitaratu du, non orain arte argitaragabeko hainbat datu eta ilustrazio biltzen diren.
Keywords: Burdinbideak -- -Euskadi -- -Historia; Monografiak