Screwball comedy : Hollywoodeko komediaren urrezko aroa / Quim Casas - Casas, Quim (Nosferatu, 2016)
Estatu Batuetako komedia zinematografikoak sormen handiko aldiak igaro ditu, baina ospe handieneko unea hogeita hamarreko urteetan eta berrogeikoen lehen erdialdean izan zuen. Asaldurazko garaia zen: 1929ko burtsaren crak-a faxismoen hazia Europan eta Bigarren Mundu Gerraren hasiera.