Jesusen eskola-egunak - Coetzee, J. M.; Gorrotxategi Mujika, Aritz (Donostia : Meettok, 2017)
Jesusen eskola-egunak Jesusen haurtzaroaren jarraipena da. Novillatik ihesi joan eta gero, David Estrellara heldu da Simon eta Inesekin. Han bizitza berri bati ekin nahi diote. David Dantza Akademian sartu dute, baina akademia horretako irakaskuntza metodoa bitxi samarra da, dantzaren bidez ikasten baitute matematika. Hala ere, mutikoa liluratuta dagoela dirudi. Akademiaz arduratzen diren pertsonak -Ana Magdalena, Dmitri eta Juan Sebastian- Simon eta Inesen bizitzetan sartuz joango dira pixkanaka, eta jada ezer ez da berdina izango. Gainera, badakite mutikoa benetan nor den.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du.
Jatorrizko izenburua: The schooldays of Jesus
Keywords: Etorkinak -- Eleberriak; Helduentzako Literatura