Hartz gogaikarria - Melling, David J.; French, Vivian; Arana, Aitor ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2017)
Samen ametsa zaldun noblea izatea da, eta horretarako sei proba gainditu behar ditu. Abentura honetan Samek ezpata baliotsu bat aurkitu behar du, eta gaztelu bat harrapatu! Bila dabilela, ipotx ipurterre bat eta oso hartz gogaikarria aurkituko ditu; horren ondorioz, Samek eta Prunek zaldun noblea izatea benetan zer den pentsatuko dute.
8 urtetik aurrera (gorria)
Jatorrizko izenburua: Knight in training. A very bothersorme bear.
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura; Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Zaldunak eta zalduntza -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak