Labirintoko borroka - Riordan, Rick; Zabala, Itziar; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli (Bilbo : Mezulari, 2015)
Bigarren Hezkuntzako lehen urtea hastear, Percy Jacksonek ez du emozio espero; alderantziz, lo hartzeko moduko asperdura. Hala ere, eskola berrian bi deabruzko animatzaile bihurri atzetik dakartzala aspaldiko lagun bat agertzen denean, gertakizunak azkartu egiten dira eta gero eta okerrago doa dena. Olinpoko jainkoen eta Kronosen, titanen jaun matzurraren, arteko gudua gertu dago eta semijainko gazteak babesten dituen Mestizoen Kanpamentua ere erortzeko arriskuan dago Kronosen armadaren aurreratzearekin. Inbasioari aurre egiteko, Percyk eta bere lagunek bilaketa arriskutsua hasi behar dute labirintoan; hura profanatzeko ausardia dutenak hiltzeko asmatutako tranpa arriskutsuz, munstro basatiz eta izaki maltzurrez jositako Beheko Munduan.
13 urtetik aurrera (horia)
Jatorrizko izenburua: The Battle of the Labyrinth
Keywords: Fantasia; Greziar mitologia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak