Barne iraultzen loraldia - Lasa Alegría, Amaia (Angelu : Zortziko, 2016)
Feminismoa ezagutu ondoren, emaztearen aldeko borrokan murgildurik, sozietatea beste ikuspuntu batetik begiratzen hasten da Lasa, bazterturik dagoen andrearen begiradatik, baiana inoiz oratu gabe bigarren sexua garenik, emakumea zapaltzen duten baldintzen aurka altxatuz. Ikuspuntu hau ipar gisa hartu zuen bere hausnarketetarako, andreak ere bere lekua lor dezan jendakien artean. Beste erronka hadi bat noski!
Keywords: Feminismoa; Monografiak