Hik hasi 221 : eskola txikiak ekinean : ikasgelarik, arlorik eta mailarik gabe hezten (Lasarte-Oria : Xangorin, 2017)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Erabakiak, ebidentzietan oinarrituta -Albisteak -Gai nagusia: Eskola txikiak tailerretan lanean: Ikasgelarik, arlorik eta mailarik gabe hezten -Elkarrizketa: Iñaki Redin "Popi" (Bigarren Hezkuntzako irakaslea): "Irakaskeak kendu dizkigute eta drogak eman. Gogorra da, baina horrela da" -Esperientziak: Hernaniko HaziOn egitasmoa. Meditazioa eta yoga, hobeto ikasteko -Ekarpenak: Talde txikiko psikomotrizitate-laguntza. Mariaje Arrastua eta Aritz Larreta (irakasleak eta psikomotrizistak) -Galdeidazu: Alvaro Beñaran (psikomotrizista): Zein funtzio betetzen du psikomotrizitateko saioak eskolan? -Argitalpenak -Proposamena: Urdazubiko leizeak. Ur tanta batek egin dezakeena. -Atzeko atetik: Iñaki Martiarena "Mattin" (komikigilea)
2017/09/19
2017/12/13
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2018ko deialdia)
2017/12/13
Keywords: Redin, Iñaki -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak