100 kontu ondo ezagutzeko giza gorputza - Frith, Alex; Irazustabarrena, Nagore; Lacey, Minna; Melmoth, Jonathan; Oldham, Matthew ([Donostia] : Ttarttalo, 2015)
Liburu interesgarri eta entretenigarri honek 100 gauza biltzen ditu giza gorputzari buruz jakiteko: esnatzen zarenean, 1,5 cm altuagoa zara oheratzean baino; zure hortzak hezurrak baino gogorragoak dira; bakterioak hiltzen dituzten pilulek superbakterioak sortzen lagun dezakete; hatzetako muskuluak besoan daude; bi motatako malkoak botatzen dituzu; milioka akaro bizi dira zure aurpegiko larruazalean; 30 biloi globulu gorri pasatzen dira bihotzetik minuturo... Giza gorputzaren funtzionamendua hobeto ulertzeko tresna bikaina etxeko gaztetxoei zuzenduta. Eta zergatik ez, giza gorputzaren inguruko jakinmina asetu nahi duten helduentzat ere.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Zientzia- -- Haur eta gazteentzako liburuak; Giza anatomia -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Erreferentzia-materialak