Erizainentzako farmakologia klinikoa - Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua; Saenz del Burgo Martinez, Laura; Acarregui Garalde, Argia (Bilbo : Universidad del País Vasco, Servicio Editorial = Euskal Herriko Unibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua, 2017)
Eskuliburu hau Erizaintzako Unibertsitate-Eskolako eta Euskal Herriko Unibertsitateko Erizaintzako Graduko ikasleei zuzenduta dago, Farmakologia Klinikoa enborrezko irakasgaian erabilia izateko.Irakasgai honen helburu nagusia ikasleek erizaintza-zerbitzuan botikak ematearekin loturiko gaitasuna lortzea da, honen bidez, ospitalean lan egin behar duten etorkizuneko erizainek eguneroko erabileran medikamentuen administrazio segurua lortuko da. Horretarako, egunero esku artean izango dituzten printzipio aktibo eta medikamentuak modu egokian administratzeko arau eta aholku batzuk emango dira.Irakasgai hau erizainek gaixoei eskaintzen dien zainketaren kalitatea hobetzeko tresna bezala erabiltzeko zuzenduta dago, eta gainera ospitaleetan aurkituko dituzten baliabideen erabilera egokia erraztuko du, eraginkortasuna handituz eta erizainen jakintza eguneratua izatea bultzatuz.
Keywords: Farmakologia klinikoa; Erizaintza -- -Tratatuak, eskuliburuak, etab; Monografiak