Lur eta Amets : Euskal Herriaren historia - Arregi Biziola, Manu; Txiliku; Alberdi, Uxue; Berasategi, Juanba (1951-2017); Berasategi, Miren; Lopetegi Brit, Jose Angel; Holgado, Iñaki G.; Gómez Espinosa, Ángel; Madejón, Jorge; Pelaez, Patxi; Ikastolen Elkartea; Lotura Films (Donostia : Elkar : Ikastolen Elkartea ; Lasarte-Oria : Katxiporreta, 2015)
Izan ginena ezagutzera eman, oraina sortu eta etorkizuna irudikatzen duen ezagutza-liburu honek Euskal Herriaren historiaren kronika jasotzen du. Gure herriko lurraldeen aniztasuna eta aberastasuna erakutsi nahi izan dugu bake garaian nahiz gerra urteetan. Horregatik, liburu honetan era askotako jendea agertzen zaigu: gizonezkoak nahiz emakumezkoak, haurrak nahiz agureak; dela jende xumea dela aberatsa, boteretsuak eta herritar baztertuak, baserritarrak zein arrantzaleak, bai herri txikietakoak bai hirietakoak; euskaldunak eta erdaldunak. Lurraren sorreratik bertatik abiatuta, gaur arteko historiaren kronika honetan amona Andereren ahotsaren oihartzuna jasoko dugu; Lur eta Amets anai-arreben bizipenen aztarna eta Baltaxar katuaren hitz jostari eta zirtolaria.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Euskal Herria -- Historia -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Erreferentzia-materialak