Arakistainen bidea - Rodríguez, Fito (Tafalla : Txalaparta, 2017)
Biluzik eta dirudienez desamodioak jota. Halaxe egin zuen Sonia Arakistainek bere bizitzako azken bidaia, Londreseko bere etxearen hirugarren solairutik jauzi eginez. Ingalaterran erbesteratu baino lehen, bere aita, Luis Arakistain, Espainiako Errepublikako enbaxadore izan zen Alemanian, nazismoaren sorrera garaian, eta diplomatiko lanak utzi gabe, antifaxistentzako armak erosten lagundu zuen Frantzian, frankisten kontrako gerra piztu zenean.
Keywords: Helduentzako Literatura