Idoloak akatu genituenekoa / Iñigo Basaguren-duarte, Gotzon Hermosilla, Igor Mercado - Basaguren-Duarte, Iñigo (Barnezomorro, 2016)
Musika talde batek abesti baten punk bertsioak sortzen dituen modura. Hala sortu dute Idoloak akatu genituenekoa ipuin bilduma Igor Mercado, Iñigo Basaguren-Duarte eta Gotzon Hermosilla idazleek. Iban Zalduaren Biodiskografiak ipuin bildumaren punk bertsioa da eurena. Bere kanta kuttunak oinarri hartuta idatzi zituen liburu hartako narrazioak Zalduak, eta gustatu, gustatu zitzaien ariketa Hermosilla, Mercado eta Basaguren-Duarteri, baina berehala ikusi zioten hutsunea: punk kantak falta zituen. Horregatik kaleratu dute orain euren abestietan oinarritutako euren ipuin bilduma propioa, eta, noski, punka da nagusi kanta eta giro hautaketan: Ramones, The Clash, Sex Pistols, Black Flag, GG Allin, Poison Idea, Agnostic Front...