Aulki hutsak - Peña Bandres, Iñaki ([Aretxabaleta] : Arteman, 2013)
Heriotzari eta dolu prozesuari buruzko dokumental itxaropentsua da Aulki Hutsak. Gaur egun gure gizartean tabu bihurtu den gaia plazara dakar dokumentalak, "Maite dugu hori hiltzean zer?" galderari erantzuna topatu nahian.Profesionalen eta senitarteko zein hurbilekoak galdu dituzten elkarrizketak biltzen ditu, doluaren prozesua eta bizipenak jasoz. Euskara da hizkuntza nagusia, baina badaude gaztelaniaz eta ingelesez zenbait testigantza. Lau kapitulutan banatuta dago, gaika: mina, haserrea, egun seinalatuak eta itxaropena. Epilogo batek burutzen du lana.
Material hau ARGIA.eus webgunetik ekarri da (online bertsioa)
Hizkuntzak: Jatorrizko bertsioa azpidatziekin: euskara, gazteleraz, katalanez, ingelesa
Cine Invisible, Bilbo, 2014: Euskaraz egindako lan sozial onenari saria eta Ikusleen saria.
Keywords: Maitasuna; Dolua; Heriotza; Emozioak eta sentimenduak; Dokumentalak; Baliabide digitalak