Génération Iparretarrak : Herriak bizi behar du! - Garat, Sylvie (Marseille : 13 Productions, 2014)
1973-tik 1998rat, gizon eta emazte belaunaldi oso bat da borrokatu, Iparretarrak (IK) erakundearen baitan elkarturik. Gazteen herbesteratzea, langabezia, lur eta etxe tratuak, euskararen desagerpena salatzeko, IK-k borroka armatua erabili du frantses estatuaren politikari buru egitez eta Ipar Euskal Herriko jaunttoen geldotasuna inarrosiz. Lehen aldikotz, erakunde hortako militanteek beren lekukotasuna agertzen daukute eta beren elkarbidea xeheki kondatzen...
Hizkuntza: frantsesa; azpitituluak: euskara eta gaztelera.
Keywords: Euskal nazionalismoa -- Ipar Euskal Herria; Bideo didaktikoak