Génération Iparretarrak : Herriak bizi behar du! /Sylvie Garat-en film bat - Garat, Sylvie (: 13 Productions, 2014)
1973-tik 1998rat, gizon eta emazte belaunaldi oso bat da borrokatu, Iparretarrak (IK) erakundearen baitan elkarturik. Gazteen herbesteratzea, langabezia, lur eta etxe tratuak, euskararen desagerpena salatzeko, IK-k borroka armatua erabili du frantses estatuaren politikari buru egitez eta Ipar Euskal Herriko jaunttoen geldotasuna inarrosiz. Lehen aldikotz, erakunde hortako militanteek beren lekukotasuna agertzen daukute eta beren elkarbidea xeheki kondatzen...