Udako Euskal Unibertsitatea : euskal kulturgintzan : hasierako urteak, 1973-1984 - Aizpuru, Mikel; Bilbao, Arantza; Isasi Balantzategi, Xabier; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2003)
Udako Euskal Unibertsitatea 1973an sortu zen Donibane Lohizunen, frankis-moaren azken urteetan euskal kulturak bizi zuen loraldiaren erdian. Hasierako urteetanbi ziren bere helburuak: euskal kulturaren erakustoki eta bilgune izatea eta goi-mailakohezkuntzako euskaldunen prestaketa eskaintzea, unibertsitateko ateak euskarari irekizlehenengo aldiz. Harrezkero, bi izan dira UEUren eginkizunak, nagusiki euskarazarituko den unibertsitatearen eskariari eustea, Euskal Unibertsitateari alegia, lehenbizi,eta asmo hori gauzatzeko beharrezko diren pertsonen eta materialen prestaketan aritzea,bigarrenik. Hogeita hamar urte hauetan, euskal gizarteak eta euskalgintzak bizi izandituzten aldaketen lekuko garrantzitsua bilakatu da UEU.
Bibliografia: [203]-210 or.
Keywords: Udako Euskal Unibertsitatea -- Historia; Baliabide digitalak; Monografiak