George L. Steer : Gernikan izan zen kazetaria - Jimenez, Edorta; Montorio, Esteban (Tafalla : Txalaparta, 2004)
1937ko apirilaren 26a zen, astelehena. Beraz, plaza-eguna Gernikan. Goizean udaberriko eguraldi ona egin zuen. Eguraldi on hori, ordea, eguraldi gaiztoa izaten da gerretan. Euria egin izan balu ez zen hegazkinik zeruratuko. Baina ez zuen euririk egin eta hegazkinek sutan ipini zuten Gernika. George L. Steer gauean iritsi zen Gernikara eta ezin zuen sinistu begien aurrean zeukan sarraskia. Biharamunean gertatutakoa idatzi zuen "The Times" egunkarian: Gernika faxistek bonbardatu dute. Eta horri eskerrak munduak egia jakin zuen.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Steer, George L. -- (1909-1944); Gernika-Lumo -- Historia -- 1937 (Bonbardaketa); Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Erreferentzia-materialak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Biografiak