Euskal Herriko Berpizkundea : Nafarroa / gidoia eta dokumentazioa, José Luis de la Fuente, Juan Pedro Rodríguez, Alicia Castillo Gabilondo ; gida didaktikoa eta lan-koadernoa, Juan Pedro Rodríguez ; hizkuntz mailako laguntza, Asier Treku ; mintzaldiak, Xabier Andueza - Fuente, José Luis De La (Euskal Herriko Berpizkundea (Legazpi 10), 1998)
XVI. mendeko Nafarroako maisuek, Euskal Herriko maisuek bezalaxe, eraikuntzaren sendotasunari erreparatu zioten batgez ere. Ondo gorpuztutako handitasuna miresten zuten. Horregatik espazio zabalak uzten zituzten beren eraikuntzetan, eta harladuzko hormak eta harrizko gurutze-ganga korapilotsuak egiten zituzten.