Euskal Herriko Berpizkundea : Bizkaia eta Gipuzkoa - Fuente, José Luis De La; Rodríguez, Juan Pedro; Castillo Gabilondo, Alicia; Treku, Asier; Andueza, Xabier (Legazpi : Legazpi 10, 1998)
"Euskal Gotikoa" edo "Euskal Berpizkundea" euskal artistek sortutako berezko estiloa dugu: soila, apaindurarik gabea eta aldi berean monumentala, zutabe errenazentista gotiko estiloko gurutze-gangei bateratzen zuena. Tankera honetako eraikuntzek areto-oinplanoa zuten, altuera bereko hiru nabe arbotante gotikorik gabeak, kontrahorma sendoak eta kontrahormez hornitutako abside oktogonalak.
DBH, 1.-4. mailak.
EIMA Programa 1997
Keywords: Euskal artea -- Historia; Errenazimentuko artea -- Bizkaia; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Bideo didaktikoak