Euskal Herriko Berpizkundea : Bizkaia eta Gipuzkoa / gidoia eta dokumentazioa, José Luis de la Fuente, Juan Pedro Rodríguez, Alicia Castillo Gabilondo ; gida didaktikoa eta lan-koadernoa, Juan Pedro Rodríguez ; hizkuntz mailako laguntza, Asier Treku ; mintzaldiak, Xabier Andueza - Fuente, José Luis De La (Euskal Herriko Berpizkundea (Legazpi 10), 1998)
"Euskal Gotikoa" edo "Euskal Berpizkundea" euskal artistek sortutako berezko estiloa dugu: soila, apaindurarik gabea eta aldi berean monumentala, zutabe errenazentista gotiko estiloko gurutze-gangei bateratzen zuena. Tankera honetako eraikuntzek areto-oinplanoa zuten, altuera bereko hiru nabe arbotante gotikorik gabeak, kontrahorma sendoak eta kontrahormez hornitutako abside oktogonalak.