Euskal Herriko Barrokoa : Nafarroa / gidoia eta dokumentazioa, José Luis de la Fuente, Juan Pedro Rodríguez, Alicia Castillo Gabilondo ; gida didaktikoa eta lan-koadernoa, Juan Pedro Rodríguez ; hizkuntz mailako laguntza, Asier Treku ; mintzaldiak, Xabier Andueza - Fuente, José Luis De La (Euskal Herriko Barrokoa (Legazpi 10), 1998)
Arkitektura oso aberatsa eta apainketa ikusgarria sortu zuen arte-estiloa, barrokoa hain zuzen, XXVII. eta XVIII. mendeetan Euskal Herria ordena erlijioso askoren etorrerarekin sartu zen. Eta Nafarroan, konkretuki Lizarrako merindadean, arte-mota honen lehen urratsak egin ziren.