Amets uhinak - Landa, Mariasun; Lucas, Jesus (Donostia : Elkarlanean, 2001)
Istoriotxo honetan fantasia eta errealitatea behin eta berriro nahasten dira. Protagonista desberdinek mundu zoragarriak, pertsonaia bitxiak, pirata gaiztoak, igogailu hegalariak, eta bihotz oneko umeak eta bihurriak ezagutzeko aukera daukate. Kontakizun hauetan behin eta berriro eusten zaie sentimenduei, gertaera gogorren aurrean protagonistek beraien emozioak islatzen dituzte eta konponbideak bilatzeko ausardia ere erakusten dute.
10 urtetik aurrera (Berdea)
Keywords: Hezkidetza; Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak