Mario eta txori zuriak - Salaberria, Garbiñe; Barrena, Marisa (Bilbo : Gero-Mensajero, 2005)
Gau batean etxetik ihes egiten du Mariok. Mendiak zeharkatu eta Karinan-era iristen da. Baina, bertan dela, gauza arraroak gertatzen hasten dira bat-batean: uda gorenean elurra ari du, ezinezkoa da kalean hitz egitea... eta okerrena, inork ez dakiela horien zergatia. Txori zuriak dira lagun diezaieketen bakarrak. Baina, benetakoak al dira? Nortzuk dira? Non bizi dira? Norbaitek haien bila abiatu beharko luke... Mario izango da bidaiari ekingo diona.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Txoriak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak