Mundiala mundua! - Mugertza Unanue, Juan Luis; Mendiola, Inma (Bilbao : Desclée de Brouwer, 2005)
Ez da bat ere ohikoa, eskolan zaudela, andereñoak ikasleei munduko bazterrak ikusteko aukera ematea: baina Ibai okasio horretaz baliatuko da bere gustuko ikaskidearekin, Iratirekin, Indiako gorabeherak bertatik bertara ezagutzeko. Batzuetan, bertakoen ohiturak txundituta, -"Ipurdia garbitzeko eskua erabiltzen dutela?"-, geldi-geldi egongo dira kale bazterretan. -"One rupi, mister! One rupi, madame"-eskatzen duen eskalea bezala. Besteetan, euren adinakoen bizi izateko moduak eraginda, goibel egongo dira eta bidegabekeriaren tapakia estalita, loak hartu ezinik egongo dira sabaiari begira. Baina beste askotan, hurrengo bidaia buruan, Mundiala mundua pentsatuko dute.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: India -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Bidaiak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura