Zezilia, Samuel eta barraskilo kalakaria - Markotegi, Maria; Zabala, Itziar (Bilbo : Gero-Mensajero, 2005)
Zezilia, gaixorik dagoen neskatila bat, kutxa batean sartu ondoren atzerriko herri batean agertzen da. Han, Samuel ezagutzen du eta hark aurkezten dio barraskilo miragarria. Aurreko garai batzuetan bizi izandako hiru emakume borrokalariren istorioak kontatzen dizkiote animoa suspertzeko. Adi egon eta erreparatu bakoitzari dagokion koloreari!
10-12 urte bitarteko haurrentzat (berdea)
Keywords: Ametsak; Minbizia; Irudimena; Gaixotasunak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak