Trianoko gau gorriak / egilea, Iñaki Friera ; marrazkilaria, Andoni Odriozola - Friera, Iñaki (Gaztetxo! (Ibaizabal), 2005)
Gorria da Trianoko lurra; gorria da inguru haietan behinola ugari zegoen mineralaren aztarna; gorria da Galdameseko mendien atzean ezkutatzen den eguzkiaren isla. Baina, gauak eguna menpe hartzen duenean, beste gorri mota bat nagusitzen da Zugastietan: dirua inolako gupidarik gabe egin nahi dutenen ikuskizun larria. Blacky,l Patxoren txakurra, ikuskizun horretara eraman dute, ilbetea lekuko dela. Lagunen ausardiak bakarrik salbatu ahal izango du txakurra eskrupulurik gabeko gizon-emakumeek prestatu dioten borrokatik.