Alex - Landa, Mariasun; Balzola, Asun (1942-2006) (Donostia : Erein, 2005)
Ospitalean da Alex, ohean etzanda. Hainbat jende dabil bere inguruan eta ongi zaintzen dute. Horretan ez da kexarik. Hala ere, Alexek ezin du bere lagun Ninaren bisitarik jaso, haurrek debekaturik dutelako ospitalera joatea. Hortaz, eskutitza idatziko dio Alexek. Gutun horren bidez jakingo dugu nolakoa den Alex eta zergatik dagoen ospitalean. Bere ahalmen bereziak zertan diren ere jakingo dugu eta, era berean, zenbat maite duen Nina.
8 urtetik aurrera (gorria)
Haur eta Gazte Literatura, Euskadi saria 1991
Keywords: Hezkidetza; Ospitaleak; Adiskidetasuna; Ezintasun fisikoa duten pertsonak; Maitasuna; Gaixotasunak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak