Portobelloko argazkia / Vicente Muñoz Puelles ; itzultzailea, Aitor Arana - Muñoz Puelles, Vicente (Ameslari (Ibaizabal), 2005)
Soniak hamasei urte ditu eta denboraldi txarra igarotzen ari da, eta bere aitak Londresera elkarrekin joatea proposatuko dio. Portobelloko azokan, antzinako argazki bat erosiko du Soniak. Hartan Ipar Amerikako indiar bat ageri da, eta gazteak nor den jakingo du Interneten aurkituko duen informazioari esker. Argazkiaren erosketa bere hartan gera zitekeen, baina Soniari munduan duen lekua aurkitzen lagunduko dioten gertakarien abiapuntua izango da.